Intalnirea Toastmasters in 5 cuvinte

Cum se desfasoara?

Fiecare sedinta are aproximativ 15 membrii, impartiti astfel: 2-3 vorbitori, 6-7 evaluatori (pe domenii), un membru-gazda si cativa “curiosi” veniti sa asiste (invitati, viitori membri). Cat despre orarul serii il putem vedea astfel derulandu-se: intai se tin discursurile, mai apoi se prezinta evaluarile, si in cele din urma se aloca aplauzele de fapt si de drept si se stabileste orarul saptamanii viitoare.

Cine ce face?

Participantii intalnirilor Toastmasters isi doresc exersarea aptitudinilor de comunicare si vorbire in public. Astfel ca, devin membri ai clubului cumparand manualele Toastmasters si respectand indeaproape sugestiile, lectiile, mentiunile. Toate acestea avand incredere in organizatia Toastmasters International care functioneaza de mai bine de 80 de ani si in peste 100 de tari.

Cat e de formal?

Intalnirile respecta coduri exersate si imbunatatite de-a lungul timpului care au legatura cu: conduita, limbajul si, nu in cele din urma, cu ideile si toate mijloacele utilizate pentru a transmite mesajul pentru care un vorbitor este chemat in fata unei audiente. Asadar, de la tinuta si pana la formulele de adresare, pauzele pentru mentinerea atentiei publicului, Toastmasters are sugestii pentru toti pasii de urmat pentru un discurs care isi atinge din toate punctele de vedere obiectivele.

Cat tine?

In fiecare seara de luni, echipa Toastmasters aloca intre o ora jumatate si doua ore intalnirii saptamanale. Pentru cat timp? Materialele puse la dispozitie de Toastmasters International sunt suficient de generoase incat orice membru poate evolua atat pe linia de comunicare cat si pe cea de lider. Recomandarea este la cat mai multe prezente la intalniri, pentru ca o munca sustinuta in orice domeniu urca cu rapiditate pe scara succesului.

Pot si eu?

Clubul Toastmasters se adreseaza intai de toate oamenilor ambitiosi, care isi doresc ceva mai mult de la ei atat pe plan personal cat si profesional. Ca esti student, angajat, sef sau liber profesionist conteaza mai putin, ceea ce conteaza e sa-ti cunosti scopurile si sa gasesti utilitatea in ce invatam impreuna la Toastmasters unii de la altii… unii despre altii. Toastmasters nu este un curs de scoala, nu este un organism care te ajuta cu o diploma in cariera, ci este ceva ce tu gasesti util formarii tale. Deci raspunsul este un “DA” plin pentru oportunitate.

Un articol de Andreea Duminicioiu, Sergent at Arms.

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: