Intrebari frecvente

CINE POATE PARTICIPA LA O INTALNIRE TOASTMASTERS?

Clubul Toastmasters Cluj este deschis pentru oricine este interesat sa-si dezvolte abilitatile de comunicare, vorbit in public si leadership.

CAND SE TIN INTALNIRILE CLUBULUI TOASTMASTERS CLUJ?

Clubul nostru are in fiecare Marti la ora 18:45 cate o sedinta. De obicei, o sedinta dureaza intre 1 si 1.5 ore, insa cel mai bine este sa verifici pagina noastra de Facebook pentru orice modificare: https://www.facebook.com/clubulToastmastersCluj

TREBUIE SA AM EXPERIENTA IN DOMENIU?

In Toastmasters toti incepem de la acelasi nivel.

CE SE INTAMPLA LA O INTALNIRE TOASTMASTERS?

•Presedintele clubului deschide sedinta si prezinta rolul clubului •Un membru cu rolul de Toastmaster al serii modereaza cele 3 sectiuni ale intalnirii •Sectiunea de discursuri pregatite •Sectiunea Table Topics- de discursuri improvizate •Sectiunea de evaluare a vorbitorilor si a liderilor •Finalizarea intalnirii Formatul intalnirii poate varia, insa in mare acesta este programul.

INVITATII AU DREPTUL DE A PARTICIPA LA SEDINTA?

Noi incurajam toti membrii, inclusiv invitatii sa participe la sedinta si daca vor, exista o sectiune speciala, cea a discursurilor improvizate – Table Topics, in care oricine poate participa.

CE ESTE MAI EXACT „TABLE TOPICS”?

Table Topics este o sectiune foarte amuzanta. Practic, trebuie sa vorbesti intre 1-2 minute despre un subiect la prima vedere, pentru care ai 10-30 secunde la dispozitie ca sa te pregatesti. Un membru al clubului va face mai multe biletele cu diferite subiecte (ce pot include sa vorbesti despre mancarea preferata, sa vinzi un pix, sa vorbesti despre calatoria ideala) si apoi cine doreste vine si alege unul din aceste bilete.

CE SUNT DISCURSURILE PREGATITE?

Un discurs pregatit este acel discurs pe care membrii clubului l-au pregatit cu mult timp dinainte, pe baza manualelor Toastmasters, si pe care sunt gata sa-l prezinte in fata celorlalti membri. Durata unui astfel de discurs poate varia intre 5 si 25 de minute.

CE ESTE EVALUAREA?

Sectiunea de evaluare este foarte importanta pentru fiecare membru pentru ca ofera un feedback obiectiv si creativ ce duce la perfectionare. Evaluarea tine de gramatica, limbajul trupului, energia discursului, contactul vizual cu publicul, miscarea scenica, captarea atentiei, etc. Este important de retinut ca aceste evaluari sunt obiective si sunt din punctul de vedere al evaluatorului.

DE CE SE PUNE ACCENT PE DURATA DISCURSURILOR?

Este foarte important sa avem o limita de timp atunci cand tinem un discurs si in Toastmasters fiecare rol are o limita de timp. Se spune ca un bun vorbitor in public isi organizeaza foarte bine timpul unui discurs si din cauza asta, folosind aceste limite, ne obisnuim sa fim atenti si la timp.

Ai intrebari? Nu ezita sa ne contactezi!