Prima sedinta Toastmasters Cluj din 2017

La mulți ani tuturor cititorilor !  Marţea aceasta ne-am regăsit în numar mare într-o locație dragă nouă, Cluj Hub.

Fotografia postată de Toastmasters Cluj.
Pe scena ticsită de sigle și de bannere a venit reprezentantul oficial, Radu Ilieș, care a rostit misiunea clubului și a urat bun venit invitatiilor.

Fotografia postată de Toastmasters Cluj.

Apoi pe scenă veni acea voinică amfitrioană cu un aer ușor spaniol, Simona Țiplea .
Ea ne-a ghidat pe drumul deciziilor cruciale în viață. Datorită ei, participanți s-au bucurat de o atmosfera incredibilă !

Fotografia postată de Toastmasters Cluj.
Claudiu Filip, Evaluatorul General, ne-a arătat cum se conduce șise prezintă o echipă !


Ea a fost formată din Ben Dediu, aflat pentru prima oară in rol de Numărător de ă-uri. În componența echipei îl adăugăm pe Răzvan Mușat, foarte preocupat de timp în rol de cronometror  și gramaticianul,  Diana Grigoraș .

Fotografia postată de Toastmasters Cluj.

Supriza” serii a venit o data cu urcarea pe scenă a Nausicăi Petrescu . Ea ne-a amuzat cu ajutorul umorului său caracteristi. În acest proiect 4 (How to say it), ea ne-a vorbit despre lucruri ne-onorabile si onorabile, unul din ele fiind dedicarea acestui discurs mentorului ei.

Fotografia postată de Toastmasters Cluj.

Puterea cuvintelor a fost analizată mai apoi de Adela Mureșan,  performanță a căreia mereu ne duce cu gandul ca o evaluare de discurs e întretăierea perfectă dintre un discurs pregătit și unul improvizat. legat prin două sfori solide : creativitatea și gandirea critică.

Fotografia postată de Toastmasters Cluj.

Al doilea vorbitor al serii, Horațiu Stănculescu, ne-a vorbit hotărât despre frumusețea vieții atunci când aplici filtrul ”Încet și sigur”.
În decursul discursului cu numărul 9CC (Persuade with power) el ne-a provocat să ne găsim o situație în care ni se pare că ne grăbim prea tare, El ne-a explicat puterea detaliior pe care le putem observa atunci când abordăm viața în felul acesta. 

Evaluatorul său, Răzvan Boca, a subliniat importanța sincerității și integrității in livrarea unui discurs, precum și a hotărârii în abordarea convingeror proprii.

Fotografia postată de Toastmasters Cluj.
Executorul unui proiect avansat de Ocazii Speciale (Acceptng an award) , Ovidiu Oltean,ne-a oferit o previzualizare a „cum se ține un discurs de acceptare”.
Ne-a impresionat vulnerabilatatea, demnitatea și siguranța cu care și-a prezentat ideile acest posibil viitor campion mondial !

Fotografia postată de Toastmasters Cluj.
Evaluatorul său s-a ascuns din nou sub pinul de Preșendinte. Surse sigure spun ca a ieșit nu la „sorcovat” , ci la evaluat. Astfel ne-am bucurat de evaluarea plină de înțelegere a unui membru cu experiență,


Creativitatea la capitolul ”discursuri improvizate” ne-a fost stimulată de Raul Șipos, care a insistat (după cum vedeți mai sus) asupra importanței folosirii cuvântului serii .
S-a descurcat excelent, pentru primul rol de Table Topics Master, extrăgând cu ușurință adepți ai bunădispoziției din public.  Felicitări, Raul !

Ineluctabilitiatea venirii secțiunii de evaluări, a dat emoții tuturor.
Din fericire, Claudiu Filip a modulat și moderat această resursă importantă de creștere.
Mulțumiri speciale evaluatorilor pe leadership , Andreas Sitar și Claudiu Pui,.

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: