Sedinta creativa – Craciunul Multicultural!

Ședința creativă dintr-un mediu plin de provocări
Sau… Crăciunul Multicultural !

Intr-o sală obscură, multă lume se adună.
Vorbitori ale căror voci departe rasună
străpungând marea de gânduri din tribună

  Prima persoană care a luat cuvântul ultmei ședințe din 2016 a fost….
Haideți că știți. Deschizătorul de drumuri, un veritabil Atlas călduros, purtând de 6 luni întreg clubul pe umerii săi.


Bineinteles este vorba de Radu Ilieș, care, văzând  abundența de invitați, a generat un rand de aplauze pentru aceștia,  Apoi a rostit pe scurt misiunea clubului.


Toastmasterul serii, Răzvan Boca a fost în elementul lui marți seara, prezentându-ne un alt fel de Crăciun. De exemplu, în Japonia se sărbătorește acea sărbătoare a iubirii, unde e binevenit cel drag, și nu moșul. Minus renii și sania. Mai puțin loc de parcare pe acoperiș 😉
Poza de mai sus este una rară în care al nostru „părinte Boca” binecuvintează audiența..


Adrian Sălășan ne-a încântat cu prezentarea beneficiilor de a fi Evaluator General.  Acesta a subliniat importanța lui mai ales înainte de începerea ședinței
El și-a chemat evaluatorii tehnici în față. Astfel ne bucurăm că le-am avut pentru prima oară în postura de numărător de ă-uri pe obiectivul  Raul Șipoș și în postura de gramatician „țurțuraș”  pe Nausica Petrescu.
Surpriza serii a fost președintele aflat sub acoperirea cartonașelor  
cronometrorului.

***


Adrian Andreiaș ne-a încântat neuronii și simțurile cu o doză strașnică de Afirmalină. In cadruk aproiectului 2 (Organise your speech) ne-a expemplificat importanța modulării  a celor doi poli comportamentali de răspuns la un factor extern: pasiv versus agresiv. Primul pol e referiitor la punerea importanței altora deasupra alei tale, iar la al doile invers. Secretul este asertivitatea, in care ții cont de ambele tabere.  
Mi-a plăcut în special calmul cu care si-a prezentat ideile,într-o manieră simplă, astfel încât să poată fi înțeles de către întreg auditoriul.

    

Felicia Macaleț ne-a arătat în maniera ei încântătoare cum să nu mai aruncăm excesul de alimente din frigiderele noastre.
În cadrul proiectul 7(Research your topic).  ea ne-a pictat imagini pe creierele noastre folosind descrieri vii, precum un stadion binecunoscut plin cu mâncare sau  în cazul mâncării în plus aruncate la gunoi, ea ar putea acoperi toată suprafața României  in două straturi,
De asemena, am aflat că Romania e a noua țară europeană raportată la volumul de alimente aruncat anual !
Ea ne încurajează să mergem cu o listă de cumpărături și cel mai important, cu ceva mâncat în prealabil, pentru a nu fi ispitiți de mâncărurile care arată cu mult mai bine pe un stomac gol.
Mi-au plăcut atât energia și convingerea cu care ne-a vorbit, cât și logica ideilor exprimate. Totuși, condimentul umoristic „al cartoafelor” a fost cel care a dat un gust și mai bun prestației acestui speaker.

***


Table Topics Masterul, Claudiu Filip a dat dovadă de o energie debordantă și de o creativitate care pur și simplu a catapultat oameni dornici din public pe scenă.
Sursele noastre sigure ne spun că a ținut să acorde un premiu la finalul ședinței.

***

Cea de-a treia secțiune a fost coordonată de către Adrian Sălășan.  El a încurajat evaluatorii să vinâ în față spre a livra conținutul notițelor lor. Și așa au făcut, asigurând excelența acestui club !


Felicitări lui Răzvan Mușat pentru primul său rol de evaluare a unui discurs.
Evaluarea lui Adrian Andreiaș  a fost bazată strict pe obiectivele discursului și livrată pe alocuri, cu ajutorul umorului propriu.


Zâmbăreața Simona Țiplea a fost evaluatoarea Feliciei. Și după cum bine vă amintiți, ele două au fost pe aceeasi lungime de undă istorică, deoarece și aceasta a avut un discurs  similar în cadrul aceluiași proiect.
Simona a ținut să o felicite pe Felicia, și pentru aceasta o felicităm și noi !

In continuare avem evaluatorii tehnici, scurți și la obiectMulțumim evaluatorilor de leadership Andreas Sitar, Cristina Serac, și  Horațiu Stănculescu 

La finalul ședinței am aplaudat câștigătorul table topics, în persoana lui Minor, venit tocmai din țara de baștină a Toastmasters,  S.U.A. 

De asemenea am votat și trei membri noi în clubul nostru … Ben, Horiana și Radu. 

  

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: