Toastmasters in viziunea clujeana

Toate sansele ca ai ajuns pe site-ul nostru intamplator sau la recomandarea unui prieten si vrei sa afli mai multe despre Toastmasters.
Citeste asadar urmatoarele randuri care sper sa iti satisfaca macar temporar curiozitatea sau sa te convinga sa vrei sa afli mai multe si sa ne cunosti.

Numele vine de la substantivul toast care inseamna scurt discurs ocazional, improvizat, rostit la o masa in cinstea unei persoane sau a unui eveniment; inchinare in sanatatea cuiva, plus englezismul master care inseamna titlu universitar, precedand pe cel de doctor, care se acorda la unul sau doi ani dupa terminarea facultatii. Intr-un cuvant, Toastmasters este prin urmare, un maestru dovedit (cu acte in regula) in a tine discursuri in diferite imprejurari pe care viata ni le ofera, fie ele de natura mai festiva (nunta, botez, aniversare) sau in mediul de afaceri (in cadrul unei sedinte, o prezentare in fata unui client sau o conferinta).

Ce este Toastmasters? O metoda practica de invatare pentru cei care doresc sa devina buni oratori si buni lideri. Atunci cand ai o noua preocupare sau doresti sa inveti ceva nou, fie vei citi niste carti sau website-uri in domeniul ales, vei cauta sa te inscri la un curs sau un workshop sau poate vei gasi un film care trateaza subiectul care te intereseaza.
Metoda Toastmasters este o medoda de invatare prin exersare care da ocazia fiecarui membru sa tina discursuri scurte si sa primeasca feedback din partea celorlalti membri ai clubului

Cum functioneaza? Membrii clubului platesc o cotizatie bianuala in schimbul careia primesc niste cursuri. Primul modul de invatare consta in doua seturi a cate 10 lectii. Cele doua seturi sunt defapt tocmai cele doua directi de dezvoltare: oratorie si leadership. Aplicand cele citite, membrii clubului isi dezvolta competete noi si capata incredere in ei, lucruri care ii ajuta sa castige respectul celor din jur.

Ce inveti la Toastmasters? Pe parcursul acestor lectii, membrii clubului invata atat cum sa isi invinga emotiile vorbitului in public sau sa se faca usor intelesi, cat si sa capteze atentia si sa castige credibilitatea celor din jur. Pe de alta parte, poti invata cum sa asculti si sa oferi feedback, sa fi organizat in mesajul pe care il transmiti sau sa stii sa iti organizezi eficient timpul. Acestea sunt doar cateva din obiectivele de invatare pe care le urmaresti pe masura parcurgerii fiecarei lectii din kitul de membru.

De ce merita banii si timpul? Pentru ca este o metoda dovedita, Toastmasters activeaza in peste 80 de tari unde are aproximativ 250.000 membri in peste 12.500 de cluburi. Peste 4 milioane de oameni au folosit la un moment dat in viata lor metoda Toastmasters si si-au imbunatatit abilitatea de a vorbi in public devenind totodata buni lideri.
Te asteptam si pe tine sa ni te alaturi in fiecare zi de luni de la ora 20:00 la Facultatea de Stiinte Politice
Str. G-ral Traian Mosoiu nr. 71, etajul 2, sala 2/2, Cluj-Napoca.